Ser ut som ett slagfält

Jisses vad vi har härjat och grejat idag. Vi har vänt uppochner på hela baksidan. Jimmy började riva ner en buske för flera veckor sedan och idag tog vi resten. Så vi har grävt upp säkert en tredjedel av gräsmattan där för att få bort alla rötter. Ser ut som ett slagfält. Men på själva altanen och där man sitter ser det jättebra ut nu.
Nu ska jag gå och ducha och förbereda för imorrn. Ha det bäst och sov gott!

Klippa gräset

Vilket gött väder det är ute.
Nu ska vi gå ut på baksidan och greja lite.
Klippa gräset och städa lite.
Sen kommer mamma och dom hit och ska äta cheesecake.
Ska bara försöka få på lite kläder på Nova så ska vi gå ut sen.

På kylning

Nu har vi bakat färdigt cheesecaken och den står i kylskåpet på kylning tills imorrn för då kommer mamma och co och smakar. Har precis kommit hem från granne D. Har vart där en liten stund och grejat och Jimmy har spelat tvspel. Längtar så tills på måndag när vi ska åka till kolmården, jag, Nova, mamma och Theo. Jimmy kunde tyvärr inte följa med för han kunde inte flytta om sina kunder som han har då. Men det kommer säkert fler gånger

Baka

Nu har jag städat klart nere och handlat.
Har precis kommit hem från en kaffe hos grannen och nu ska jag och Nova baka en jordgubbscheesecake.
Har aldrig gjort det tidigare men jag hoppas det blir bra.
Fortsättning följer..............

Midsommarfirande

Igår var vi i mariebergsskogen och kollade på midsommarfirandet med mamma och Theo. Var och kollade på djuren först och Nova fick klappa en get som dom hade ute i koppel. Sen gick vi till glasserian och köpta varsin glass och kaffe. Sen gick vi till lekparken där nere så barnen fick leka av sej lite. Jag hade med med Ior och Tyson och dom var jätteduktiga hela tiden. Dom fick träffa massa hundar och massa folk som dom var ganska trötta när vi kom hem. När vi hade vart i m-skogen åkte vi hem till min granne och åt lite midsommarmat och sen en jordgubbstårta som hon hade bakat. Sen var jag tvungen att gå hem och lägga mej lite. Var så trött och hade massa ont i huvudet pga av min inflamation. Men jag tror det börjar ge sej lite nu. Har inte lika ont idag så idag ska jag städa lite här hemma tänkte jag. Alltid är det nått som ska göras.

Ledigt

Nu ska jag gå och lägga mej. Är så trött så ögonen går i kors på mej typ. Nova är fortfarande uppe och är pigg men hon ska oxå få sova nu. Tror hon är trött egentligen så det blir nog inga problem. Imorrn ska jag soooova länge tänkte jag. Har ont i huvudet och nacken osv efter massagen igår så nu blir det att knapra voltaren och alvedon ett tag framöver. Men nu är jag ledig i tio dagar. Ska bli så skönt.
God natt på er.

Inflamation

Imorse klockan sju var Jimmy på NWT och skrev på kontraktet för nya lokalen!
Nu är det bara och vänta då.
Tyvärr har det ju dykt upp ett annat problem istället men det är ingenting jag tänker ta här.
Fick massage idag och min nacke och axlar var helt åt helvete så jag blev rekomenderad att smörja in med voltaren gel och ta alvedon ett tag nu för jag hade förmodligen en inflamation.
Känns mycket bättre nu men jag är trött som bara den så jag tänkte faktiskt duscha och sen sova snart.

Byrån välte!?!

Vilken skum natt det har varit. När klockan var runt halv ett inatt så välte Novas byrå! Förstår inte hur den kunde göra det bara sådär. Nova vaknade ju av det såklart så Jimmy gick in till henne och försökte få henne att somna om igen men det gick inte så hon fick komma in till oss och sova istället. Men då skulle hon ha välling också så det var bara att gå ner och fixa det åt henne. Sen somnade vi iallihopa. Men jag känner mej rätt så pigg ändå, vaknade av mej själv strax efter sju. Nu har jag precis vart ute och kissat hundarna så jag ska väl få i mej lite frukost snart pch göra mej iordning. Skönt att ha god tid på sej.

Ego!

Har precis kommit hem från R som är gubbledig på kvällarna den här veckan och spelar guitar hero och snackat skit.
Alltid kul att vara med henne.
Var ett tag sen vi umgicks nu.
Men nån dag ska vi ta en ego dag tillsammans och hitta på nått kul.
Måste va typ ett år minst sen vi gjorde det sist.
Nu ska jag försöka tvinga ut Jimmy med vovva så att jag hinner duscha och sen ska jag sova!

Tävling!

Just nu har vi en tävling i studion där man kan vinna ett presentkort värt 1000 kronor på tatuering eller piercing. Det enda man behöver göra är att komma in till oss och lämna ett förslag på ett nytt studio namn till oss och lämna namn adress och telefonnummer.
Vi ska ju snart flytta och vi kommer inte på nått bra namn så vu behöver all hjälp att få!

Nya skor

Blev ingen massage. Jag och David har vart på stan och köpt såpsprit för den var helt slut. Vi har beställt ny men det tar ett tag innan den kommer. Passade på att köpa ett par tygskor på Din sko och ett par sandaler till Nova. Jag köpte ett par till henne för ett par veckor sen men dom är på gränsen till försmå så det var lika bra att köpa nya.

Massage idag?

Så var det måndag och jobb igen då. Tror vi ska få massage idag men jag är inte säker. Det brukar komma hit en tjej med jämna mellanrum och massera oss iallihopa. Hur värt pengarna som helst!
Inte så mkt att göra just nu. Har en hel del beställningar som måste göras. Men det får vänta tills David kommer.
Nova hade på sej sin nya keps och jacka idag. Hur snygg som helst var hon. Fast jag tror inte det spelar nån roll vad hon har på sej hon är ju sötast ändå ;)
Nej nu orkar jag inte skriva nå mer för Jimmy ´s dator är muppig.
Ha en bra dag!

Present

Nu har jag precis kommit hem igen.
Skönt att komma ut lite.
Följde med R hem en snabbis för hon hade köpt en present till mej när hon var i jugoslavien.
En skit söt t-shirt med Tweety på.
I´m a big fan of Tweety.
Han är ju så söt tycker jag!
Tack så mycket för den!!
                                                                          

Ut å gå lite

Pratade nyss med bästaste Roza.
Ska möta henne vid kyrkan om fem minuter för att vi ska gå ut och gå lite.
Ska bli skönt att komma ut och röra sej lite. Kul att träffa R också för den delen.
Dom har vart i jugoslavien ett tag och hälsat på hennes pappa.
Så nu var det ett tag sen vi sågs.

Kul med barnkläder

Hehe svar till anonym i förra inlägget. Nej vi har inte vunnit på lotto. Jag skulle köpa nya byxor till Nova för dom hon har börjar bli både trånga och korta. Men jag kom ju hem med allt annat istället. Fick iallafall med mej ett par byxor till henne. Finns inte mycket som är roligare än att shoppa små tjejkläder. Det finns ju så mycket fiiint. Vi köpte ju en baddräkt och den har hon redan invigt i badkaret för en liten stund sen.
Nu ska jag gå och fixa lite käk!

Dagens shopping!

Nu har vi vart och shoppat massa kläder till Nova. Vi åkte ut till bergvik. Går lite snabbare och enklare där eftersom alla affärer ligger på samma ställe så det är ju enkelt och bra. Och så passae vi på att äta lunch på mc donalds där. Men vad dåligt det var mamma äter inte nötkött så hon skulle ha nått med fisk eller kyckling istället men det hade dom inte där. Bara nån liten barnburgare med kyckling. Här är iallafall dagens inköp. Köpte en ny jacka till Nova också. Hon har ju redan en men den är ljusrosa och blir jätteskitig när man har vart ute i ca fem min. Så nu köpte jag en svart så man har nått att byta med när den andra behöver tvättas.

                               

Shopping later

Det blir nog stan eller bergvik lite senare.
Mamma ville också följa med.
Blir trevligt med lite sällskap.
Mormor skulle städa lite se skulle hon komma och hämta hundarna.
Dom klarar ju vara hemma själva men jag vet ju inte vad länge vi blir borta så det är lika bra dom får vara där.
Dom hade ju bättre så.

Nån som kan hjälpa mej att göra en ny stilmall till min blogg? Lämna gärna en komentar isåfall.

Byxor på sommaren

Gomååårrron gomårron!!
Vaknade rätt sent idag, sent för oss iallafall, när klockan var nästan nio. Gött att få sova ut lite. R och I var här igår kväll och härjade järnet haha. Nova somnade rätt sent men var trött som bara den så hon slocknade i soffan framför monster vs alien efter att dom gått hem. Men kul hade vi.
Idag vet jag inte vad det blir riktigt. Fint väder ute men det blåser ju som bara den tyvärr. Saker på to-do listan är det väl ingen brist på heller egentligen men det är ju sånt som man inte har nån lust med. Fast jag skulle behöva åka ner till stan och shoppa lite kläder till Nova för hennes byxor börjar bli lite trånga och korta. Hade tänkt egentligen att jag skulle göra sånt efter sommaren för man behöver ju inte byxor så mycket under sommaren. Men ska det vara sånt här väder så lär hon ju behöva iallafall. Jaja jag får se om vi får lust och om mormor vill låna vovvas en stund så kanske vi åker ner en sväng.

Lördagkvällsmys!



Gjorde en fruksallad på olika sorters melon och jordbubbar med grädde till.

Falsk Tosca

Här har ni resultatet av vårat bak
 
Gott vare kan ja lova

Namn på tatueringsstudio?

I torsdags kom kontrakten för lokalen som vi ska flytta till. Herrgårdsgatan 13 blir det. Där som Reforma har legat tidigare. Tillträde blir första juli, ganska snart med andra ord. Fast vi ska inte flytta direkt utan vi ska renovera och fixa till lokalen så det bli tipp topp på alla sätt och vis. Så nu har vi ännu mer att göra. Luktar bränt hela dagarna för att vi tänker och funderar så. Men kul ska det bli. Eventuellt ska broder få hjälpa till lite. Han satt och bubblade ideer hela vägen från karlstad till Mora igår . Det kommer nog bli skitbra om han är med på ett hörn. Han är ju väldigt insatt i det hela för han håller på och bygger ett hus så han vet precis vart man ska kolla och vart allt finns och vad som behövs osv osv.
 Men vårt största problem just nu är vad studion ska heta. Hojta gärna till om du har något bra namn!!

Cred till mej och Nova

Nu har jag/vi gjort allt som ska göras idag. Har städat hela nedervåningen, vrt ute med vovva, vart till affären och nu har vi bakat och smakat på den falska toscan. Uh vad gött det var!! Cred till mej och Nova! Nu sitter jag här med en kopp kaffe och funderar på vad jag ska ta tag i härnäst. Kanske röja i tvättstugan? Eller gå och slänga lite sopor? hmm.. Drygt. Skulle behöva städa lite där uppe också. Hade ju vart trevligt att se hur golvet ser ut där också =) Nu ringde mitt älsk bäst att se vad han ville. Hörs!

Toscakaka

Vaknade av mej själv imorse, helt utvilad. Nu har jag redan hunnit städa köket och vardagsrummet, duschat och snart ska jag laga lite lunch. Sen ska jag och Nova gå till affären och hanlda lite. Tänkte att vi skulle försöka baka en falsk toscakaka lite senare. Det är ju så tråkigt väder ute så då känns det bra att baka lite så at Nova får nått roligt att göra en stund. Jimmy skulle jobba hela dagen då han har vart tvungen att avboka massa kunder av olika anledningar.


Chokladkaka:

4 ägg

6 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

8 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

175 g smör


Toscasmet:

75 g smör

2 dl strösocker

1½ dl grädde

1 dl ljus sirap

200 g riven kokos

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i alla övriga ingredienser, och sist det smälta smöret. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i 12-15 minuter mitt i ugnen, 200°

Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Koka upp under omrörning.

Ta ut kakan. Bred toscasmeten över kakan och grädda sedan i ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.

Det blir bäst om man väntar lite innan man lägger på toscasmeten på den varma kakan, då blir det ett jämt lager.

 

                                                        tosca


Karlstad-Älvdalen-Karlstad

Nu är vi hemma igen efter en lååång dag. Pappa och storebror Jimmy kom och hämtade mej och sambo Jimmy (massa Jimmy i min familj) strax efter åtta och runt elva nån gång var vi framme hos farmor i Mora. Vi stannade där en liten stund så att några av oss fick byta om. Sen åkte vi vidare till kyrkan i Älvdalen. Vi träffade massa släkt utanför som jag knappt vet vilka dom är. Jag var ju så liten sist jag träffade dom. Själva begravningen var jättefin men usch vad dystert och vad många ledsna människor det var. Efter cermonin i kyrkan gick vi vidare till en lokal längre bort där vi fick smörgåstårta, jordgubbstårta och kaffe. Mycket trevligare stämning där som tur var. Det var kul att träffa mina kusiner, min faster och farmor osv men det var ju synd att det var under såna omständigheter. Nu är jag helst slut så jag ska gå och lägga mej.
Sov gott!

Begravning imorrn

Usch vilken ångest jag har. Imorrn ska vi iväg på farfars begravning. Ju mer klockan går desto mer ångest får jag. Pappa och min bror skulle plocka upp mej och Jimmy strax efter åtta imorrn bitti. Sen åker vi raka vägen till Mora så ska min bror byta om där och vi ska ev plocka upp farmor sen börjar begravningen 13.00 i älvdalens kyrka. Nu ska jag gå och duscha och försöka sova lite.
Ha det

Nytt läge

Idag har i vart hos revisorn hela dagen och gått igenom ett program för att skicka fakturor. Verkar ganska lätt bara man får lite vana på det. Sen blev vi bjudna på lunch på Casanova. Jag tog en kycklingsallad som var hur god som helst! Sen när vi kom tillbaka till studion hade vi hur mycket som helst att ta reda på så det vart lite stressigt men jag gillar faktiskt när det är så. Hellre det är när man bara sitter av en hel dag.
En annan rolig sak är att vi har hittat en lokal, hyresvärden skulle skicka kontrakten idag så dom kommer väl vilken dag som helst på brevlådan. Inflyttning blir i juli mitt i stan!! Ska bli så skönt att komma mer centralt och jag längtar så till vi får nyckel och kan börja göra iordning.

Reklam och sjukt barn

Fan vad seg jag är på att skriva! Men det är ju så mycket att göra med allt just nu. Jag och Jimmy har precis startat aktiebolag så där är det massa sen ska vi flytta våran verksamhet in till stan istället och så är det massa planering hit och dit med det och sen ska man försöka hinna med att leva och ta hand om allt annat också. Men det lugnar nog ner sej snart hoppas jag.
Idag har jag vart hemma med Nova för hon var jättehängig i morse. Jag tror att hon har haft feber för hon har sovit dåligt inatt och har vaknat och drukit vatten massa gånger och vart allmänt risig men sen på eftermiddagen piggade hon på sej och vi har vart ute nästan hela dagen och nu på kvällen har vi varit och grattat mormor så fyller år idag!
Vi har planerat att åka till kolmården vecka 26 med mamma när vi har semester samtidigt. Ska bli så kul Nova är jätteförväntans full och längtar som bara den efter att se delfinerna som dansar och sprutar vatten hahaha. Hon verkar tycka att det är skitfränt att få se tigrar och lejon. Hoppas tiden dit går fort.

Tänkte passa på att göra reklam för min kusin som har börjat sälja produkter från Oriflame och även grejer från Herbalife. Maila henne på [email protected] henne eller gå in på hennes blogg och kika om du undrar eller vill köpa något

Vila i frid!

Har ite orkat skriva på ett tag. Har ite haft nått vettigt att skriva heller för den delen. I fredags när jag var och hjälpte Jimmy att ställa iordning hans bås på Tattoo Expo ringde min bror som också heter Jimmy och berättade att våran farfar har gått bort. Jag tog det väldigt bra först men sen ju mer jag tog in det så sprack allt så jag var tvungen att åka hem istället. Orkade inte vara kvar där. Det var inte helt oväntat då ha har vart sjuk i cancer sen en tid tillbaka. Så egentligen var det nog bara skönt för honom att få somna. Sist jag träffade var i början av vintern och då var han i dåligt skick och vi träffade honom en kort stund för han orkade inte vara uppe så länge. Så egentligen är det skönt att han har fått ro även om det känns tungt att han är borta. Synd att han fick gå bort sjuk. Så nästa fredag bär det av till älvdalen på begravning. Det känns lite jobbigt. Det är mitt första dödsfall så jag vet inte vad som väntar riktigt. Men det kommer säkert bli en tung dag så Nova får stanna hemma hos min mamma för hennes eget bästa hon förstår ju inte varför alla är ledsna så hon har det nog bättre hemma.

Vila i frid älskade Farfar!

RSS 2.0